Protestantse Gemeente te Maasdijk

Preekvoorziening Preekvoorziening

Je denkt er niet altijd bij na hoe vanzelfsprekend het is dat er altijd een predikant voorgaat in de eredienst. Er komt echter heel wat bij kijken.
In het najaar van bijvoorbeeld 2013 start men vanuit de kerkenraad met het preekrooster van 2015. Hoeveel diensten hebben we, wat is de aard van de dienst en niet onbelangrijk wie gaat er voor in die dienst met betrekking tot onze eigen predikanten? Als de antwoorden duidelijk zijn en onze eigen predikanten hun preekbeurten(+/- 42) hebben ingevuld blijven er nog zo’n dertig à veertig diensten over om in te vullen.
Voor gebouw Het Kruispunt gaat Jacqueline Vreugdenhil-Varenkamp en voor gebouw De Hoeksteen gaat Huib van Beest op zoek naar predikanten van buitenaf. Zij maken afspraken met de predikanten, vertellen ze uit welke bundels we zingen en dat ze voor ‘donderdag’ een liturgie moeten aanleveren omdat deze verwerkt moet worden door de beamteams.
Als al deze afspraken zijn gemaakt is het rooster voor het nieuw kalenderjaar rond en kan de kerkenraad het vaststellen.
Bij een predikant van buiten houden de preekvoorzieners altijd in de gaten of de afspraken worden nageleefd. Je zult het maar meemaken dat je zondags rustig in de kerk zit en de predikant verschijnt niet?  Ooit meegemaakt? Waarschijnlijk niet.
Kennelijk wordt het werk goed uitgevoerd en dat wordt bijzonder op prijs gesteld.

Kerkdienst (Het Kruispunt)
datum en tijdstip 18-11-2018 om 09:30