Protestantse Gemeente te Maasdijk

Openlucht viering 23 juli Openlucht viering 23 juli

Openluchtviering
Na het grote succes van vorig jaar is er wederom dit jaar een openluchtdienst. Deze dienst zal op het spektakelterrein gehouden worden. De datum is 23 juli; de zondag voor het spektakelfeest. Verder verleent I Mellom haar muzikale medewerking en is er tijdens de dienst een kindermoment met poppenkast. Het thema is: We gaan ervoor! De dienst begint om 10.00 uur en iedereen is welkom!

Vakantie Bijbelgids Vakantie Bijbelgids

Vakantiebijbelgids
Jaarlijks wordt er voor de schoolvakanties beginnen een vakantiebijbelgids uitgereikt met Bijbelgedeelten en teksten ter bezinning voor tijdens de vakantie. Dit om het Bijbellezen te stimuleren en ook tijdens de vakanties naast rust en opademen een moment te hebben van bezinning.

Westland Missionair Westland Missionair

Westland Missionair
Een nieuw initiatief dat we als Commissie Missionair Werk financieel ondersteunen is Westland Missionair. Hieronder een klein stukje tekst uit het jaarverslag 2016. Geweldig inspirerend om te lezen!

Kruisverbindingen Kruisverbindingen

Kruisverbindingen
Deze activiteit stond in het teken van verbinding tussen de verschillende geloofsgemeenschappen van ons dorp. Verder werkte ook Vitis-Welzijn er aan mee. De bedoeling was om de onderlinge band te verstevigen. Op een viertal plaatsen werd een workshop aangeboden; bloemschikken, dansen, koekjes bakken en schilderen. We mochten vijftig deelnemers (jong en al wat ouder) verwelkomen. Het was een groot succes.

Blad Echo met kerst Blad Echo met kerst

Blad Echo – Kerst
Al een aantal jaren verspreiden we in heel het dorp Maasdijk huis aan huis het kerstnummer van het blad Echo. Een blad met mooie verhalen en het kerstevangelie. Een op de achterzijde vermeld alle diensten en bijeenkomsten die men van de kerk kan bezoeken.

Vastenmaaltijd Vastenmaaltijd

Vastenmaaltijd
Elk jaar wordt er een vastenmaaltijd of soberheidsmaaltijd gehouden. Een groep van 50 personen heeft in dit jaar in ‘Het Achterom’ de sobere maaltijd genuttigd. Het idee is het geld dat uitgespaard wordt met de maaltijd aan een goed doel te besteden, en liefst meer dan dat!  De collecte deze avond was bestemd voor arme boeren in Myanmar.

40 dagen tijd boekje 40 dagen tijd boekje

40 dagentijdboekje
Tijdens de 40 dagen tijd als tijd van bezinning willen we gemeenteleden stimuleren om gebruik te maken van een 40 dagen kalender met bijbel teksten en passende teksten voor elke dag. Het aantal verkochte boekjes is dit jaar gestegen van 80 in 2016 naar 125 dit jaar. Fijn dat zoveel gemeenteleden meedoen!

Kindermiddag 8 maart 2017 Kindermiddag 8 maart 2017

Op woensdag  8 maart was het dan zover; de jaarlijkse kindermiddag. Dit keer was Timo v.d. Heuvel uitgenodigd van het wolkentheater.

Timo nam ons mee op avontuur rondom het verhaal van ‘Jona’.
Muziek werd afgewisseld met een poppenspel, het gehele publiek mocht meedoen. En na afloop kregen  alle kids een presentje mee naar huis. Kortom een gezellige middag om op terug te kijken, met een opkomst van zo’n 75 kinderen met hun ouders/ opa of oma. Voor een foto impressie; zie het foto album. Lianne Hofland

Kerkdienst (Het Kruispunt)
datum en tijdstip 18-11-2018 om 09:30